NL  -  UK

startup startups scaleup scaleups leanstartup welke kwaliteiten talenten kenmerken heeft een ondernemer entrepreneur drive agile visie financieel moed empathisch commercieel

Red Harbour Safe Haven for Startups

De Ondernemer

Red Harbour gebruikt het '7 golden coins model' om de belangrijkste eigenschappen van de ondernemer (the entrepreneur) te beschrijven. Idealiter beschikt de ondernemer over alle 7 kwaliteiten.

Visie

De visie is het kompas van de ondernemer. De visie is veelal gebaseerd op persoonlijke overtuigingen en expertise.  De visie voedt de andere golden coins.

Moed

De vaardigheid om ergens voor te kiezen dat afwijkt van de geldende norm. Omgang met weerstand van anderen. Voorbereid zijn om zowel te winnen als te verliezen. Risico nemen maar geen onverantwoordelijke keuzes maken.

Drive

De kracht om doelen te realiseren. Focus. Energiek. Drive is de stuwende kracht om de visie te realiseren.

Wendbaarheid

De vaardigheid om te reageren op veranderende inzichten en omstandigheden. Een goede balans tussen doorzetten op de bestaande weg en het wijzigen van richting. 

Financieel inzicht

Strategisch financieel inzicht. De bepalende inkomsten en kosten factoren kennen. Winstbewust. Prijsstrateeg. Bewust van de liquiditeitspositie in de onderneming. Vooruit kijkend.

Commerciële vaardigheden

De vaardigheid om de onderneming en het product te verkopen. Sterke persoonlijke presentatie en spreekvaardigheid. Herkenning van commerciele mogelijkheden. Marketing en Sales vaardigheden. Prijs strateeg. Overtuigend en empathisch naar klanten.

Empathie

De vaardigheid om zich persoonlijk in de klant, het personeel of business partners in te leven. Empathie is belangrijk om betere relaties en betere producten op te bouwen. Empathie zorgt ervoor dat de ondernemer producten maakt die klanten willen. Een empathische ondernemer trekt getalenteerd personeel aan.

NL  -  UK