NL  -  UK

Geld nodig investeerder angel lening startup starters innovatie bank financier voorschieten crowd funding business plan help bij investeren lenen ik zoek

Red Harbour Safe Haven for Startups

Als je geld nodig hebt van investeerders of de bank, dan heb je een gedegen businessplan nodig om de investeerder(s) te overtuigen om hun geld in jouw bedrijf te investeren of een lening te geven. Ze willen ervoor zorgen dat hun geld goed is besteed en in de toekomst winstgevend zal zijn.

 

Schrijf je businessplan op in een document en bereid ook pitches van 1 minuut, 5 minuten en 15 minuten voor aan investeerders.

 

Als je zelf onvoldoende geld hebt om jouw bedrijf te laten groeien, dan heb je drie opties:

1. Vraag een lening aan bij de bank

2. Zoek investeerders die in jouw bedrijf willen investeren

3. Crowdfunding

 

Een lening bij de bank is over het algemeen wel de gemakkelijkste optie. Je weet hoe je in contact moet komen met de bank (dat is met een investeerder veelal een stuk lastiger) en als je een solide businessplan heeft met voorspelbare winsten, is de kans groot dat de bank jou een lening verstrekt. Als jouw bedrijf innovatiever en daarmee ook risicovoller is, is de kans groot dat de bank jouw geen lening wil verstrekken. De belangrijkste redenen zijn:

1. de risicobereidheid van de bank en jou komen niet overeen

2. de bank mist de kennis om de potentie van jouw voorstel te zien

3. de bank heeft geen goed vergelijkingsmateriaal met vergelijkbare ondernemingen (benchmarking).

 

Hier vind je meer informatie over het vinden van een investeerder.

Financieren

NL  -  UK